Sortida a la Cooperativa l’Olivera

Sortida a la Cooperativa l’Olivera

Visita curricular a aquest espai de la Cooperativa l’Olivera a la Masia de Can Calopa de Dalt.

És una cooperativa d’integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. El treball és una experiència vital i emocional.

Van començar aquesta aventura l’any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d’interior.

La finalitat del projecte és elaborar vins de qualitat a la ciutat de Barcelona però afavorint oportunitats d’integració social i laboral per a persones amb discapacitat i propiciant la relació i intercanvi d’aquesta experiència amb l’entorn. El Centre Especial de Treball i la llar residència acull actualment 12 persones.

Les persones que viuen i treballen a la Masia de Can Calopa de Dalt segueixen un itinerari formatiu de 4 a 5 anys que els permet aprendre tot el procés productiu del vi (els treballs a la vinya, l’elaboració i la comercialització), així com la gestió de l’espai de la masia perquè sigui sostenible. L’objectiu és que, a partir de l’activitat laboral, juntament amb el suport formatiu i la vida a una llar social en un entorn agrícola i natural, aquest grup de persones arribin a dominar les feines vitivinícoles per poder-se integrar, en un futur, en alguna empresa del sector, o d’altres activitats agràries.

Les feines que porten a terme els treballadors del CET són el conreu i la gestió de la vinya i la verema, l’elaboració dels vins de Barcelona, la gestió de l’espai agrícola-vinícola de Can Calopa (acollida, visites educatives,…) i la gestió de la vida a una masia rural.

 

Grups assistents: 2on Caracterització, 2on C Activitats Físiques i Esportives

Docents presents a la visita: Jordi Guillemí i Basté, Jordi Prat, Marina Tadeo

Carretera BV-1468. Km 4,8. Barcelona.
Tel: + 34 646 619 188
cancalopa@olivera.org